PETA: ‘Koetstochten te gevaarlijk, een verbod is de enige oplossing’

0
453
koetsen
foto: Shutterstock

De Duitse dierenrechtenorganisatie PETA wil een verbod op koetsen, na twee ongevallen in Bergrheinfeld en Obernburg. Als het aan de PETA-activisten ligt, zullen er geen koetsen meer rijden in Landkreis Schweinfurt.

2016: 41 ongelukken met koetsen

PETA vraagt om een dergelijk verbod, omdat er in 2016 minstens 41 ongelukken met koetsen gebeurden in Duitsland. Volgens PETA overleden daarbij vier mensen en raakten tenminste 61 mensen zwaargewond. Er is ook een paard gestorven en zeven andere paarden raakten gewond.

Maandag zijn in Bergrheinfeld (Landkreis Schweinfurt) een 79-jarige man en zijn 77-jarige echtgenote levensgevaarlijk gewond geraakt na een ongeval met de koets. De vrouw is later in het ziekenhuis overleden. Dinsdag is een 63-jarige koetsier van de bok geslingerd, toen zijn paarden ervandoor gingen. De man raakte gewond.

‘Geen airbags of kreukelzones’

Peter Höffken van PETA zegt: ‘De risico’s tijdens koetstochten zijn oncontroleerbaar. Paarden zijn immers vluchtdieren, die door het minste in paniek kunnen raken. De koetsen hebben geen veilige remsystemen, airbags of kreukelzones. Zware ongelukken met koetsen zijn dus onvermijdelijk. De enige oplossing om mens en dier te beschermen is dan ook een verbod op koetstochten.’

In Rothenburg ob der Tauber is er al sinds 2010 een verbod op koetsen in het historische centrum van de stad.

Bron: www.br.de

Foto: Shutterstock

LAAT EEN REACTIE ACHTER