CAP Column De Doorgeefpen Inge Vandael

0
1050

Velen onder jullie kennen me als de directeur van LRV, waar ik in 2012 de teugels overnam. Na mijn studies in communicatie- en personeelswetenschappen startte ik als consultant voor startende ondernemingen, om nadien bij de Belgische Confederatie van het Paard aan de slag te gaan. Zo rolde ik in de structuren van de paardenwereld en kreeg ik in 2012 de kans om van mijn hobby mijn beroep te maken, een uitdaging die ik niet wou laten liggen. Mijn hele leven draait nu eigenlijk wel rond paarden en pony’s. We hebben het geluk om de paarden aan huis te hebben staan, aangezien mijn man een fervent springruiter is en ook mijn kinderen de microbe met de paplepel meekregen en dus allebei hun eigen pony hebben. Zelf rij ik ook nog steeds actief dressuur en geniet ervan om tijdens een intense dressuurles alle dagelijkse zorgen even aan de kant te schuiven en plaats te maken voor enkel en alleen een ‘ik & mijn paard moment’.

Mijn uitgangspunt is dat je te allen tijde naar het maximum moet streven. Zo ben ik ook heel fier op onze realisatie van PaardenPunt Vlaande-ren, de organisatie waar je als paardenhouder met al je bezorgdheden en vragen moet terecht kunnen. Het feit dat we dit hebben vereenvoudigd naar één enkele organisatie, maakt het voor jullie, als paardenhouders een pak simpeler. En dat moet te allen tijde het doel zijn … laat elk van ons zich concentreren op waar we goed in zijn en liefst op de inhoud en zo weinig mogelijk op het administratieve en organisatorische dat daarrond hangt.

Ook binnen LRV is dat steeds het streefdoel … onze leden zijn en worden steeds veeleisender, maar ook wij zijn dat voor onszelf en dat vind ik een positieve evolutie. Onze maatschappij is sterk gewijzigd, het individualisme stijgt en toch trachten wij, vanuit LRV en vooral vanuit de liefde voor ons paard en onze paardensport, daar tegen in te gaan. Ik blijf het keer op keer een mooi moment vinden wanneer een ponyruitertje voor de eerste maal zijn of haar springparcours aflegt, een medaille krijgt omgehangen bij de uitgang van de piste en dan zo fier als een gieter de hele dag lang rondloopt met de medaille rond de hals. Maar ook onze ‘grote’ ruiters doen niet onder, geen leuker gevoel dan aangemoedigd door je hele vereniging en tal van vrienden, familie en kennissen je proef te rijden om zo misschien net die dag jezelf toch iets te overtreffen. Wij blijven, bij LRV, hameren op het ‘groepsgebeuren’ … waarom? Omdat dit onze eigenheid is en omdat we er van overtuigd zijn en blijven dat we samen gewoon sterker staan!

De paardensport moet voor iedereen toegankelijk zijn en dit zowel financieel als qua doelgroepen. Iedereen moet toch de kans hebben en krijgen om te kunnen genieten van deze ‘edele’ dieren, die meer dan een spiegel zijn van onze persoon- lijkheid. Paarden leren je zorg dragen en in teamgeest iets verwezenlijken. Waarden die ik mijn kinderen absoluut wil meegeven in hun opvoeding. Iedereen heeft een eigen doel, recreatief of eerder ambitieus, wij hebben het geluk dat onze sport zo polyvalent is dat genieten van een buitenrit of een dressuurproef ZZ of springproef Zwaar, zelfs nog kan gecombineerd worden door elk die wil.

Buiten de mogelijkheid geven om paard te rijden, vind ik het eveneens zeer belangrijk om onze leden te begeleiden en hen bepaalde waarden mee te geven. Ik vind dat LRV meer dan louter een ruitersport- federatie moet zijn. Zo organiseren we meerdere sporttechnische en bestuurlijke opleidin- gen, aangepast naar de vraag van onze leden. Want ook dat is en blijft ons motto … LRV is er voor en door de leden.

Ik kreeg van Frank Gasthuys de pen door omwille van het feit dat ik een straffe madam ben en geef ze dan ook heel graag door aan een andere straffe madam, waar ik als persoon, als onderneemster, als eeuwige positivo en als doorzetter veel respect voor heb … Kristel Ceulemans, aan jou het woord!

< Terug naar het column overzicht

DELEN
Vorig artikelCAP Doorgeefpen Frank Gasthuys
Volgend artikelScopie: Even binnen kijken
CAP Magazine is hét magazine voor de paardenliefhebber in Vlaanderen en Nederland. Uw bedrijf ook op deze website? Neem dan contact op met info@capmagazine.eu

LAAT EEN REACTIE ACHTER