78 verwaarloosde paarden ter veiling

0
295
Psychotherapie
Tussen de oren
Op 7 december werden 78 verwaarloosde paarden gered in het Duitse district Stendal. Ze werden neergezet in een voormalig stieren-KI-station dat leeg stond en hoefden niet meer te vrezen voor hun leven. Op 27 januari worden ze geveild.
De algehele toestand van de paarden is in zes weken tijd enorm verbeterd. De eerste dagen was het beangstigend om te zien hoeveel hooi ze naar binnen werkten in hun luxe nieuwe onderkomen.

Koper bepaalt de prijs

Voor welke prijzen de paarden weggaan, is lastig te voorspellen. Driekwart van de dieren heeft geen papieren en er is niks bekend over hun afstamming, opleidingsniveau, verleden, karakter… De koper zal de prijs bepalen.

Niet te voorkomen is dat de slager mee zal bieden. De paarden met nieuwe papieren kunnen sowieso voorlopig niet geslacht worden, omdat over hun medicatie niks bekend is.

Levenslang verbod

De vorige eigenaar zal in elk geval geen cent terugzien van de opbrengst. Hij heeft een levenslang verbod gekregen op het houden van dieren. De kosten van de reddingsactie zullen op hem verhaald worden, en die zullen hoger zijn dan de opbrengst.
Een lijst met de te veilen paarden wordt binnenkort gepucliceerd op de internetsite van Landkreis Stendal.|

LAAT EEN REACTIE ACHTER