BWP hengstenkeuring: dressuur op vrijdagavond

0
585
Helena vh Goorhof is aanwezig op de BWP hengstenkeuring
Helena vh Goorhof en Theo Hanzon

Vrijdagavond 17 maart staat de dressuur centraal tijdens de BWP Hengstenkeuring in Meerdonk bij stal Hulsterlo. De Nederlandse Grand Prix-ruiter Theo Hanzon zal tijdens het dressuurgala een kür op muziek rijden met zijn BWP-merrie Helena vh Goorhof (Gribaldi).

Helena vh Goorhof

Hanzon noemt de zwarte merrie Helena een ‘prinsjesje’. ‘Ze is wel een echte merrie, je moet haar een beetje kennen, met haar maniertjes. Het is gewoon een sensibel typetje, maar ik heb een mega klik met haar. Ze gaat er altijd voor in de ring en laat je nooit in de steek. Voor mij is het een wereldpaard!’

Derde fase

Van 16 tot 18 maart is de derde fase van de BWP hengstenkeuring. Op de vrijdag vanaf  19.00 uur worden de nieuwe kandidaat-dressuurhengsten getoond. Aan het einde van de avond wordt bekend welke hengsten worden goedgekeurd.

Presentatie goedgekeurde hengsten

Daarnaast worden enkele goedgekeurde hengsten gepresenteerd, zoals Hero, Heros Begijnhoeve en Quanto Curo vh Bloemenhof. Tommie Visser legt intussen uit hoe er met zulke paarden gewerkt wordt.

Elitehengsten

Ook de hengsten die zich sinds kort elite mogen noemen, Bailamos Biolley (Sir Donnerhall X) en Aaron (Florencio) zijn in Meerdonk aanwezig.

Bron: Belgian-warmblood.com

Foto: DigiShots

LAAT EEN REACTIE ACHTER