Horseboarden, niet voor bangeriken! *video*

0
877

De Nederlandse Marjolijn reed met meerdere paarden fanatiek dressuur, maar sloeg met haar KWPN’er Camiel een heel andere weg in. Morgen en overmorgen staat deze combinatie, met Marjolijns vriend Tim op het board, namelijk aan de start van het Europees Kampioenschap Horseboarden.

Horseboarden is een relatief nieuwe tak van sport, die momenteel flink in opkomst is. In België en Nederland wordt de sport al wel beoefend, maar is het nog relatief klein. In Groot-Brittannië zijn ze al een stuk verder en worden er grote competities georganiseerd. De sport kan zowel op het water (met gebruik van een wakeboard) als op het land (met gebruik van een mountain- of longboard) worden beoefend. Komend weekend strijden de verschillende teams om de titel op het land.

Onervaren

Hoefslag sprak Marjolijn op het moment dat ze druk aan het inpakken was voorafgaand aan het vertrek naar de wedstrijdlocatie. Voor vanmiddag staat er namelijk nog een gezamenlijke training met alle deelnemende teams gepland. Een van de redenen daarvoor is de relatieve onervarenheid van de Nederlandse teams ten opzichte van de Britten. Zij namen namelijk het initiatief voor het EK, maar hadden daar onvoldoende deelnemers voor.

Marjolijn en Tim stuurden dus een filmpje van hun training op en werden prompt uitgenodigd om ook aan de start van het kampioenschap te verschijnen. ‘We hopen bij de gezamenlijke training de kunst van de Britten nog een beetje te kunnen afkijken. Nu voelt het namelijk toch een beetje alsof we onze eerste B-wedstrijd gaan rijden tussen de Grand Prix-ruiters’, vertelt Marjolijn lachend aan Hoefslag.

Twee rondes

Morgen vindt de eerste ronde van het EK plaats. De deelnemende teams rijden twee heats op tijd, waarbij strafseconden opgelopen kunnen worden door het maken van fouten zoals het omver rijden van een pilon. Ook het geven van grove hulpen aan het paard wordt bestraft, indien er te ruw wordt gereden kan dit resulteren in een gele kaart. Als een team twee gele kaarten in één heat oploopt, volgt een rode kaart en uitsluiting voor die heat. Ook schelden of in discussie gaan met de scheidsrechter of de organisatie wordt niet gewaardeerd, dat resulteert ook in een gele kaart.

Normaliter volgt op zondag de finale voor de beste teams. Vanwege het kleine deelnemersveld zullen er zaterdag echter nog geen teams afvallen. Zondag staat dus iedereen opnieuw aan de start en wordt er wederom in twee heats bepaald wie de Europees kampioen is.

Bron: Hoefslag
Foto: Privébezit

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER