Typische winterproblemen: paard stijver dan normaal

0
297
Paardrijden in de winter
Paardrijden in de winter

In de winter staan veel paarden langer op stal dan in de zomer. De beperkte bewegingsmogelijkheden kunnen ervoor zorgen dat je paard stijver wordt. Hoe kan je hier het beste mee omgaan?

Goed losrijden

Op de eerste plaats is het belangrijk dat je de tijd neemt voor het losrijden. Minimaal tien minuten stappen voordat je je paard ‘aan het werk’ zet is een vereiste. En langer is ook altijd goed. Daarop volgt een goede warming up, waar je je paard lekker ‘over de rug’ wat laat draven en galopperen. Van daaruit kan je echt met de training beginnen. Aan het einde van de training neem je vervolgens echt de tijd om een ‘cooling down’ te geven en goed uit te stappen, voordat je hem weer op stal zet.

Meer dan één keer per dag beweging

Ondanks dat de mogelijkheden dikwijls bepertk zijn is het aan te raden je paard meer dan één keer per dag uit zijn stal te halen en bijvoorbeeld in de stapmolen beweging te geven. Heb je geen stapmolen, dan zou je er voor kunnen kiezen om zelf te wandelen met je paard.

Vitamine E

Tenslotte kan een tekort van vitamine E een rol spelen bij het ontstaan van stijfheid. In de zomer krijgen de paarden dit binnen via het gras. In hooi neemt deze waarde snel af tot nihil. Krachtvoor alleen vult dit niet altijd goed aan, een supplement biedt dan uitkomst.

Bron: Cap

Foto: Shutterstock

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER